top of page

Årets festivalakevitt underveis

Norsk akevittfestival arrangeres i oktober hvert år, men jobben med å planlegge festivalen har startet for lengst. En del av jobben er å designe, smake til og produsere årets festivalakevitt.


Line Kildal, Dag Arnesen, Rasmus Hauch og Halvor Hauch

Etter noen møter og noe kommunikasjon på mail og telefon møtte Byen vår Gjøvik skaperne av årets festivalakevitt på Atlungstad brenneri. Halvor Hauch er en av Norges fremste akevitteksperter. Han og sønnen hans Rasmus Hauch i Atlungstad Håndverksdestilleri står bak årets festivalakevitt.


– Det som var litt av hovedintensjonen for denne akevittene var at hele Norge skal føle at de er representert i den, forteller Halvor. Det betyr at det er både Trondhjem med Lysholm, Hedmark med Løiten og Oppland med Oplandsakevitten er med. Oslo er også representert med en hemmelig ingrediens, smiler Hauch lurt. Atlungstad brenneri, hvor akevitten produseres, er også representert med akevitter laget på brenneriet siden 1855.

Smaksseansen foregikk rundt et enkelt bord i laboratoriet på Atlungstad brenneri. Riedel-glass som skal gi den beste smaksopplevelsen sto linet opp, sammen med en spyttebøtte. Omringet av lange rekker med flasker og akevittproduksjoner som brenneriet har produsert for kunder oppigjennom ble det en nesten andektig opplevelse å få smake utkastet til årets Festivalakevitt. Festivalsjefen var ikke sen med lovordene og forsikrer at årets akevitt er meget god på smak og har kvaliteter som gjør den lett å like.


- Denne akevitten gleder vi oss skikkelig til å slippe, sier Kildal, med et smil. Halvor og Rasmus kan virkelig faget sitt og jeg må si at vi er utrolig heldig som får jobbe sammen med Atlungstad håndverksdestilleri!Comments


bottom of page